AAN DE WANDEL
Primitieve bruggetjes en af en toe een hekje...

Met grote regelmaat volg ik een z.g.n 'Klompenpad'. Nederland telt inmiddels zo'n 150 van deze paden. Perfect bewegwijzerd, onderhouden en toegankelijk. Op een klompenpad 'struin' je door de natuur terwijl je over primitieve brugjes loopt en af en toe een klimmetje over een hekje trotseert. Er is een landelijke organisatie die de paden aanlegt en onderhoudt met vrijwilligers. Kijk op www.klompenpaden.nl en download de gratis app.

In de app lees of luister je naar leuke weetjes over de wandeling. Bij het beginpunt van een klompenpad tref je een informatiebord. Hier kun je kijken of je de route eventueel wilt aanpassen.

Sommige mensen hebben het gevoel dat ze op klompen moeten wandelen. Geloof me... trek je wandelschoenen aan en gaan!

Naast de klompenpaden kies ik ook graag voor apps als Komoot, Routique, Wandelzapp of volg ik paaltjes of gekleurde pijlen.

Bij deze laatste wil het nog wel een anders lopen...

 Gelukkig is dan Googlemaps. Met een fles water, iets te eten, een telefoon en powerbank kom je altijd weer thuis.

 

Wandelen werkt 'helend'. Dat lijkt wat zweverig maar het werkt! Samen wandelen levert vaak mooie onverwachtse gesprekken op. Alleen wandelen lijkt saai maar dat is het allerminst. Iemand zei ooit; 'jij wandelt altijd in je eentje in het bos, is dat niet saai? Die bomen zeggen niks terug.' Dat is natuurlijk ook zo maar toch is dat juist waarom ik graag alleen ga. Je leert naar jezelf te luisteren.

Bekijk de foto's via de zijbalk. Kijk je mobiel, tik dan op de plus en kies een onderwerp.
Ik ben benieuwd naar jouw reactie...
mailto@geeri.nl